Bitcoin-udviklere vejer omkostningerne ved at modsætte sig hvidbogen om copyright

Bør nogen i et open source-samfund bære den juridiske byrde af en tilsyneladende meningsløs retssag?

Bitcoin-samfundet diskuterer, i hvilket omfang Bitcoin Core-udviklere og vedligeholdere skal påtage sig den symbolske byrde ved at være vært for sin hvidbog, især når det gøres unødigt, at de kan spare deres tid og økonomi.

Spørgsmålet opstod, efter at Bitcoin Bank blev taget ned fra Bitcoincore.org, et kanonisk lager for Bitcoin-softwaren og uddannelsesmæssige ressourcer som Satoshis 10-siders afhandling efter juridiske trusler om krænkelse af ophavsretten fra nChains Chief Scientist Craig Wright.

Wright, der har lavet en karriere med sin påstand om, at han er Satoshi Nakamoto, hjalp også til at gyde Bitcoin gaffel Bitcoin Satoshis Vision (BSV).

Bitcoin-hvidbogen, med titlen „Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System“, blev udgivet af Satoshi Nakamoto under en offentlig MIT-licens i 2008 og distribueres bredt i mange former rundt om i verden. Wright har indgivet et krav om ophavsret, og dette krav er behandlet, men det er stadig åbent for udfordring.

Spørgsmålet er, om det ville være bedst at underholde en anden af ​​Wrights opmuntrende (men dyre) retssager med et styrkeudtryk, eller om det helt at undgå problemet ved at fjerne hvidbogen – som alligevel findes i adskillige hjørner af nettet – ville være et klogere vej for Bitcoincore.org at følge.

Mens Bitcoincore.org’s vedligeholdere har fjernet hvidbogen fra webstedet, har Bitcoin.org, det andet websted i retssagen, endnu ikke fjernet hvidbogen.
Hvad angår praktiske forhold i forhold til princip, er Bitcoins open source-samfund som altid i strid med sig selv.

Ingen skade, ingen fejl

Prolific Bitcoin-bidragyder Gregory Maxwell er for eksempel i lejren, der argumenterer for at være vært for hvidbogen på Bitcoin Core-webstedet, og det medfører unødvendige juridiske og økonomiske risici for Bitcoin Core-udviklerne, der vedligeholder webstedet.

„Det er ikke nødvendigt i øjeblikket der: Bitcoin-hvidbogen er allerede overalt, den findes på snesevis af websteder, den er i Bitcoin-blockchain, og med reklame for denne vrøvl vil den blive offentliggjort på flere 1.000 steder.“

Opstyret er over et digitalt papir, påpeger Maxwell, ikke engang selve Bitcoin-koden, som vil chugge på, helt upåvirket af brouhaha.

„Wright kan muligvis misbruge det juridiske system til at tage en kopi ned eller endda til at fjerne bitcoincore.org helt (måske endda bitcoin.org helt). Og hvilken effekt ville det have på Bitcoin? INGEN. Ingen effekt overhovedet. Hvilken effekt ville det have på tilgængeligheden af ​​whitepaper? Hvis det ville gøre det mere tilgængeligt. Men selvom det lykkedes ham at få whitepaper fjernet fra hvert websted – en total umulighed – hvad ville det gøre med Bitcoin? Stadig intet. “
Greg Maxwell

Han tilføjer, at i stedet for at distrahere Bitcoin-ingeniører med mange års høringer og retssager, der koster millioner af dollars, ville det være bedre at give dem friheden til at fortsætte deres vigtige arbejde med at opretholde Bitcoin. Han citerer McCormacks og andre sager som bevis for, at Wright har masser af penge at kaste ved retsmøder, der ikke går nogen steder (og han har endda undladt at betale lovligt mandat efter at have mistet disse kampe, siger Maxwell i stillingen).

Et spørgsmål om princip og stolthed

Som svar på Maxwells indlæg er Cobra, en pseudonym udvikler, der vedligeholder Bitcoin.org-webstedet, uenig i Maxwells konklusion om, at „dette ikke er den rigtige kamp.“ Hvor Maxwell mener, at det ville vise svaghed at engagere sig med Wright, mener Cobra, at det også er svaghed at underkaste sig efterspørgslen.

„Med hensyn til Greg synes jeg, at Bitcoin Core-projektet, der underkastes urimelige krav, der mangler fortjeneste, er en dårlig ting og ikke inspirerer tillid til projektets robusthed over for sociale og juridiske angreb“ fortalte Cobra CoinDesk via direkte besked.

Cobra fortalte CoinDesk, at udviklerne er villige til at gå til retten for at bekæmpe Wrights „nonsens“ beskyldninger, hvis det er nødvendigt.
Kan ikke sagsøge dem alle

Andre Bitcoinere, som svar på et indlæg fra Bitcoin Core-lederholder Wladimir van der Laan (@orionwl), var mere sympatiske.